José Vicent Balaguer Doménech

Naix a Benaguasil. Als cinc anys comença els seus estudis musicals amb son pare. Estudia en el CICUM de Benaguasil solfeig, trompeta i violí amb Vicente Balaguer Zarzo, Agustín Sánchez, Rafael Tortajada, Vicente Matamales, José Cervera Valls, etc. Format en el Conservatorio Superior de Música de València amb Vicente Campos, Juan Alós i Juan Llinares, obtenint el Premi d’Honor, posteriorment a Barcelona amb Agustín León Ara. Assistix a cursos de perfeccionament amb Gonçal Comellas, Ivry Gitlis, Víctor Martín, Joaquín Palomares, Gerard Claret, Jesse Levine, etc. Becat en els cursos de Granada y Santiago de Compostel·la. Membre de la JONDE, sent concertino de la mateixa.

Als 18 anys ocupa la plaça de professor de violí del Conservatori Superior de Música de València. Mes tard ingressa en l’Orquestra de València com a violí solista, actualment es troba en excedència. Professor de la JONDE, JONC i OEMUC a Catalunya, OJIP i Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana. Ha impartit classes en els conservatoris de Cullera, Superior d’Aragó, Superior de Castelló, Superior dels Illes Balears. Professor dels cursos de perfeccionament de Morella, Cullera, Benidorm, l ́Eliana, Ontinyent, Zumaia, Menorca, Torrent y Palma de Mallorca. Ha sigut membre de l’Orquestra de Cadaqués, del Grup Instrumental de València,trio de Mallorca i de nombroses formacions de cambra. Com a solista ha actuat amb l’Orquestra de València, Collegium instrumentale, 216 de Barcelona, Simfònica de Navarra, realitzant gires per França, Alemanya, Mèxic, Itàlia, República Txeca, Àustria, etc..

Concertino invitat de l’Orquestra de Castella i Lleó, Simfònica de València, Orquestra de la Comunidad de Madrid , Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Simfònica de Tenerife, Simfònica de Galícia i Orquestra de València. Concertino-fundador del Collegium Instrumentale de València on col·labora amb Félix Ayo, Maurice André, Yehudi Menuhin, Nicolás Chumachenco, Víctor Martín, etc. Director de l’Orquestra del Conservatori Superior de Música de València, del CICUM de Benaguasil, Grup contemporani de la JONC i invitat per l’Orquestra Simfònica de Navarra, Orquestra d’Elx, Orquestra de la Valldigna i Orquestra del Conservatori Superior dels Illes Balears. Actualment impartix classes en el Conservatori Superior de Música de València, Acadèmia Maurice André i concertino de l’Orquestra Simfònica de Navarra.